|
|
|

»
Retete » Fusilli cu ceapa caramelizata si vin alb

Fusilli cu ceapa caramelizata si vin alb

Ingrediente:

1/2 cana pesmet;
3 linguri ulei de masline;
2 lingurite usturoi tocat;
2 cepe taiate felii subtiri;
1/2 cana vin alb sec;
1/4 ceasca supa de pui;
250 g paste fusilli;
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat;
1 1/2 lingurita de sare;


Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 375 de grade. Intr-un bol se amesteca pesmetul, o lingura de ulei de masline, o lingurita de usturoi si putina sare. Imprastiati amestecul uniform pe o foaie de copt. Se coace pana la rumenire (aproximativ 10 minute) amestecand pentru a evita lipirea sau arderea.
Intr-o tigaie mare se adauga restul uleiul de masline acoperind peretii si se incalzeste la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste amestecand ocazional. Se adauga restul de usturoi impreuna cu vinul. Se creste intensitatea focului, se adauga supa de pui si se fierbe aproximativ 5 minute.
Pastele se fierb si impreuna cu sarea si piperul ramase se adauga peste amestecul de ceapa. Se portioneaza (aproximativ 4 portii) si se presara cu amestecul de pesmet.

Pofta mare!




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.