|
|
|

»
Retete » Penne cu crema de mazare si morcovi

Penne cu crema de mazare si morcovi

Ingrediente:

300 g paste penne;
200 g mazare boabe extrafina;
1 ceapa potrivita;
1 lingura unt;
3 linguri ulei de masline extra virgin;
1 l supa de legume;
1 lingurita branza proaspata de capra;
1 lingura parmezan ras;
2 morcovi;
sare si piper negru;

Se toaca marunt ceapa si se inabuseste intr-o cratita cu untul, adaugand putina apa daca e nevoie. Se adauga mazarea boabe, sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc circa 5 minute amestecand in permanenta.
Se toarna apoi supa calda si se continua fierberea pana cand mazarea se inmoaie bine. Se paseaza tot cu ajutorul unui blender adaugand branza de capra si uleiul. Daca rezulta o compozitie prea fluida, se dezleaga putina faina in apa rece, se amesteca cu sosul de mazare si se fierbe pana se ingroasa putin.
Pastele penne se fierb al dente  in apa cu sare iar apoi cateva minute in sosul de mazare.
Intre timp se curata morcovii de coaja, se taie cubulete si se calesc in putin unt. Se amesteca cu parmezanul ras si apoi cu  pastele.




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.