|
|
|

»
Retete » Paste alla carbonara

Paste alla carbonara

Incercati aceasta versiune clasica de Paste alla carbonara care are la baza ou, branza , sunca si piper negru.
 
Ingrediente:
 
· 1 pachet de paste
· 300 ml smantana dulce
· 200 de grame de slanina, bacon sau sunca putin afumata
· 3 galbenusuri de ou 
· 2-3 linguri de ulei de masline
· parmezan
· sare si piper dupa gust
· busuioc pentru garnitura ( optional )
 
Mod de preparare:
 
In primul rand se fierb pastele in apa sarata . Este bine sa urmati sfaturile de preparare de pe ambalaj pentru a fierbe pastele al dente .
Intr- o tigaie se prajeste sunca sau feliile de bacon. Cand acestea sunt usor rumenite se adauga amestecul de galbenus de ou, cu smantana si un pic de parmezan ras. Atentie la sare, deoarece sunca este sarat, la fel si parmezanul. Se adauga piper proaspat macinat. Lasati sosul sa fiarba timp de cateva minute pe foc mic, amestecand pana cand incepe sa se ingroase, apoi se ia de pe foc si se adauga pastele fierte .
Acest fel de mancare ar trebui sa fie servit imediat, cu putin parmezan ras deasupra .
 




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.