|
|
|

»
Retete » Paste cu sos de rosii si baby mozzarella

Paste cu sos de rosii si baby mozzarella

Ingrediente:
 

·         1 pachet spaghetti
·         750 gr suc de rosii
·         1 lingura busuioc
·         4 catei usturoi
·         1 frunza dafin
·         1 ceapa
·         Ulei de masline
·         Apa
·         Baby mozzarella (optional)


Preparare:

Puneti spaghetele la fiert si pentru a le obtine al dente, respectati timpul de fierbere specificat pe pachetul de paste. In timpul in care se fierb pastele, pregatim sosul. Daca este vara si aveti rosii proaspete, acest preparat va iesi cu atat mai gustos; daca nu, il putem face din suc de rosii (preparat in casa sau din comert).

Intr-o cratita, puneti o ceasca de apa la fiert si, cand a dat in clocot, adaugati ceapa tocata marunt si un pic de sare. Amestecati cu o lingura de lemn pana ceapa devine transparenta, apoi turnati sucul de rosii/rosiile cojite si taiate cubulete, alaturi de frunza de dafin, si lasati la fiert, la foc mic, pana scade sosul. Cu 5 minute inainte de a-l lua de pe foc, adaugati usturoiul tocat fin, busuiocul si uleiul de masline.

Dupa ce au fiert pastele, le strecurati si le serviti alaturi de sosul de rosii in care ati adaugat cateva bucati de baby mozzarella.
 




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.