|
|
|

»
Stiri » Ce inseamna gluten free si cum ne ajuta asta? Legatura dintre gluten si sport!

Ce inseamna gluten free si cum ne ajuta asta? Legatura dintre gluten si sport!

Pentru sportivii de anduranta cum sunt atletii, ciclistii ori jucatorii de tenis consumul ridicat de carbohidrati cu o zi, doua inainte de competitiile sportive este deja un ritual. Avand scopul de a stoca o cantitate cat mai mare de carbohidrati cu eliberare prelungita si glicogen pentru arderile musculare, acest obicei este atat de bine impamantenit incat multi dintre organizatorii competitiilor pregatesc cina dinaintea concursului cu paste, pentru sportivi.
 
Cum ramane insa cu tot acel gluten? Nu cumva saboteaza performantele sportive?
Problema consumului de carbohidrati din paste si paine este faptul ca amandoua contin gluten. Asa cum se vorbeste deja, tot mai des in media din intreaga lume, glutenul este responsabil pentru starile de letargie, cresterile de insulina, depresia, durerile de cap si – poate cel mai important pentru practicantii sporturilor- o proasta digestie. Majoritatea dintre noi nu avem enzimele necesare pentru digestia glutenului (acea proteina din grau si alte cereale cu gluten). Ceea ce nu se digera din gluten din sistemul nostru digestiv ajunge sa fermenteze si poate provoca balonari, dureri abdominale, indigestie si slaba absorbtie a nutrientilor. Totodata, durata mare de timp necesara digestiei consuma multa energie din corp, ce ar putea fi folosita mai util.
 
Deci, cum poti sa primesti acel boost de energie cand practici sport fara sa consumi grau si gluten? Ciclistul Christian Vande Velde afirma: consumul de carbohidrati gluten free!
 
Aceasta este si motivatia consumului tot mai ridicat de paste gluten free: convingerea ca produsele gluten free sunt mai sanatoase. Indiferent daca exista o intoleranta ori alergie la gluten sau nu, persoanele care au trecut pe produse fara gluten se declara mai energice si mai productive.
 
Celebrul jucator de tenis Novak Djokovic  a renuntat la produsele cu gluten in 2010 si afirma: „Nu a fost o noua racheta, un nou antrenament, un nou antrenor sau o noua serva care m-a ajutat sa slabesc, sa fiu mai concentrat si sa ma bucur de cea mai buna sananate de pana acum. A fost o noua dieta”. In anul urmator, a castigat 10 titluri de tenis, a participat la trei evenimente Grand Slam si la 43 de meciuri consecutive. 
 
In incercarea de a tine pasul cu descoperirile in materie de sanatate si de a oferi cele mai bune produse, am creat pastele Pasta d’Oro Gluten free, singurul brand autohton de paste fara gluten fabricate din faina aromata de porumb, gustoase si satioase.




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.