|
|
|

»
Stiri » Cum se fierb corect pastele?

Cum se fierb corect pastele?

Desi pare o treaba usoara, exista cateva greseli care trebuie evitate daca vreti sa pastrati savoarea si calitatile pastelor. 
 
Puneti apa la fiert cu putina sare. Pentru fiecare 100 grame de paste aveti nevoie de 1 litru de apa si o lingurita rasa de sare. Optional, in apa pusa la fiert puteti adauga 1-2 linguri ulei. Originea obiceiului de a adauga ulei provine de la faptul ca in trecut pastele nu aveau proprietatea de a nu se lipi intre ele. Adaugand ulei, se evita acest lucru. 
 
De asemenea, apa nu trebuie sa depaseasca 2/3 din volumul vasului. Cand apa fierbe, adaugati pastele cu grija sa nu va stropiti si reduceti focul la mic spre mediu. Aveti grija ca pastele sa fie cat mai repede acoperite de apa pentru a fierbe uniform. 
Amestecati usor o data la 2-3 minute pentru a preveni lipirea pastelor si lasati sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet (in functie de forma lor, va este indicat timpul de fierbere).
 
Daca alegeti sa faceti dvs un sos acasa, pastrati o jumatate de cana din apa in care au fiert pastele si folositi-o pentru a lega sosul. Strecurati pastele, fara a le trece sub jet de apa! Apa va atenua din gustul pastelor si va inchide porii de pe suprafata lor, motiv pentru care sosul nu se va adera la fel de bine.
 
Scuturati pastele si continuati prepararea retetei.
 




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.