|
|
|

»
Stiri » Recomandari pentru un stil de viata fara gluten

Recomandari pentru un stil de viata fara gluten

Atunci cand se stabileste diagnosticul de celiachie, poate fi o povara ?i chiar daca asta inseamna inceputul unei stari de sanatate mai buna, datorat faptului ca ai gasit cauza simptomelor, reprezinta totodata inceputul unui nou stil alimentar, unui nou stil de viata.

Persoanele care au fost diagnosticate cu boala celiaca nu vor putea sa se aventureze in a gusta si a rontai orice au la indemana, precum persoanele care nu sufera de aceasta boala.

In cazul noii diete fara gluten, atentia sporita este un imperativ. Fiecare iesire in oras, fiecare eveniment, fiecare excursie va trebui gandita prin prisma dietei. Desigur, cosul de cumparaturi va suferi modificari si va cuprinde alte tipuri de produse fata de cele obisnuite. Va fi asadar necesara dar si folositoare insusirea unor noi obiceiuri de achizitie: citirea cu atentie a etichetelor, cunoasterea pietei de produse speciale si documentarea permanenta, intrucat in marea majoritate a retelelor de magazine nu exista raioane dedicate „Gluten Free”.

Bucataria cu tot ce presupune ea, ustensile, blat de lucru, recipiente de depozitare, toate vor trebui adaptate astfel incat mancarea fara gluten sa nu se contamineze cu gluten.

Suprafetele de lucru pe care se pregatesc felurile de mancare fara gluten trebuie sa fie curatate cu atentie pentru a evita prezenta urmelor de alimente care contin gluten. In mod ideal, ar trebui sa existe o zona de lucru dedicata in special gatitului fara gluten. Acelasi lucru este valabil si pentru oale, tigai si alte recipiente. In cazul in care veti gati in cuptor si retete obisnuite (care contin gluten) pentru ceilalti membrii ai familiei , este indicat sa plasati o coala de hartie de pergament in interiorul cuptorului curat, pe care o veti putea arunca usor dupa gatit, pentru a preveni contaminarea cuptorului. Cand prajiti alimente fara gluten, este important sa folositi ulei nou. Daca alegeti sa-l reutilizati, trebuie sa va asigurati ca nu l-ati folosit inainte pentru a praji aluaturi cu gluten sau alimente pané cu gluten.

Dupa ce v-ati insusit aceste lucruri, in scurt timp veti descoperi ca a gati si a coace retete fara gluten este mai usor decat pare la prima vedere.

Produsele Pasta D’Oro Gluten Free au fost gandite special pentru a usura deciziile celor care consuma alimente fara gluten. Produse in Romania din materie prima atent selectata, fara organisme modificate genetic, fara ou sau soia, aditivi, coloranti sau conservanti si cu un pret accesibil, acestea sunt proprietatile produselor Pasta D’Oro Gluten Free, care le fac alegerea perfecta, zi de zi.

In speranta ca v-am fost de folos, va dorim sa va bucurati de experienta Gluten Free in cel mai gustos mod cu putinta!
 




Copyright © 2013 Pasta d’oro. Toate drepturile rezervate.